ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Βιογραφικό Υπουργού

Βιογραφικό Σημείωμα
Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Νίκου Κουγιάλη
------------------------------------------------------------

Ο Νίκος Κουγιάλης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαρτίου του 1967. Κατάγεται από τη Δευτερά. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέχει τους τίτλους BSc και MSc in Electrical Engineering του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (North Carolina State University).

Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας (IET) του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2006 και εκλελεγμένο μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου του ΙΕΤ. Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (IEE) του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2004 μέχρι το 2006.
Υπηρέτησε τον Συνδικαλισμό από τις τάξεις της Συντεχνίας του Επιστημονικού προσωπικού της ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), κατέχοντας τη θέση του Βοηθού Γραμματέα.

Εργάστηκε στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Στο παρελθόν, εργάστηκε στις εταιρείες IBM Research Triangle Park NC/USA, ALCATEL Network Systems NC/USA, SIEMENS Cyprus και στο Πανεπιστήμιο North Carolina State University ως Λέκτορας σε θέματα τηλεπικοινωνιών.

Είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ενώ διετέλεσε Γενικός Οργανωτικός μέχρι το 2011.

Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Ο κ. Κουγιάλης ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος την 1η Μαρτίου 2013._______________________________________________
© 2011 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος