ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


14/09/2017 16:08
Επίσκεψη Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα


Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εξαμηνιαίων πολιτικών διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, στη Μόσχα, συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων και του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών Πρέσβη Alexey Y. Meshkov. Η συνάντηση αποσκοπούσε επίσης στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Μόσχα, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους και στην οποία αναμένεται να υπογραφεί σειρά σημαντικών διμερών Συμφωνιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα και σε αυτή επανεπιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η πολιτική βούληση των δύο πλευρών για περαιτέρω εμβάθυνσή τους.

Η συνάντηση περιελάβανε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων, ενημέρωση της ρωσικής πλευράς για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας, συζήτηση για τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα όπως το Ουκρανικό, το Συριακό και η κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
______________
ΕΑ/ΕΓ

Επιστροφή στην αρχή