ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


06/10/2017 21:09
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στην υπογραφή Συμφωνίας με τον Οργανισμό Absolute Charitable Trust


Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Absolute Charitable Trust, η οποία αφορά τη δωρεά ύψους 8.2 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την ανέγερση Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό.

Μιας δωρεάς που προέκυψε ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που ο φίλος Αλεξάντερ Σβετάκοφ ύστερα από την παρουσία του στην Κύπρο, τη γνωριμία με τους Κυπρίους, τη δημιουργία σχέσεων και οράματος, αποφάσισε ότι μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυπριακή Δημοκρατία, όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στην εκπαίδευση με μια σημαντική συνδρομή και συμβολή που ξεκίνησε με όραμα από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Γιώργο Δημοσθένους το 2012, συνεχίστηκε από τον Υπουργό Καδή, υιοθετήθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση για να δώσουμε έμφαση σε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επαγγελματική κατάρτιση.

Μοιραζόμενος και αυτός μαζί μας αυτό το όραμα, με τη σημερινή δωρεά ξανακτίζουμε αυτό που κακώς είχαμε καταργήσει, το ΑΤΙ. Κάτι που μέσα στις μέρες μας φαίνεται ακόμα πιο αναγκαίο από ό,τι ήταν στο παρελθόν.

Θέλω να εκφράσω βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Αλεξάντερ, τη σύζυγο του και το Absolute Charitable Trust για τη σημαντική συνεισφορά που θα κάνει την πατρίδα μας πιο δημιουργική και θα δώσει εφόδια στους νέους μας. Αρκεί να πω ότι οι απόφοιτοι της μεταλυκειακής εκπαίδευσης κατά 80% εργοδοτούνται. Και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ιδέας, αυτής της προσπάθειας.

Αλεξάντερ, ευχαριστώ για την απόφαση, για την εμπιστοσύνη, για τη φιλία μας μας, για την αγάπη σου για την πατρίδα μου, κάτι που χαρακτηρίζει πολλούς Ρώσους που έχουν εμπιστευτεί την πατρίδα μας για αυτό και παρατηρείται μια τόσο ακμάζουσα και ραγδαία ανάπτυξη η οποία οφείλεται σημαντικά στις προσπάθειες Ρώσων επιχειρηματιών και φυσικά στις άριστες σχέσεις που διατηρούμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε κυβερνητικό επίπεδο και σε επίπεδο λαών. Ως ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνη της Πολιτείας σας επιδίδω τιμητική πλακέτα και όταν θα κάνουμε τα εγκαίνια θα πάρετε το ανάλογο δείγμα από την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας.

------------------------------

ΡΜ/ΕΙ

Επιστροφή στην αρχή