ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


11/08/2017 14:28
Από 21 Αυγούστου, τμήμα της οδού Σιάφη στην Λεμεσό θα είναι κλειστό λόγω συνέχισης εργασιών βελτίωσης δρόμου


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο του πολεοδομικού έργου για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, από τη συμβολή του παραλιακού δρόμου με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία Αγίου Αντωνίου, συνεχίζονται κανονικά.

Από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 θα αρχίσει η εκτέλεση εργασιών της επόμενης φάσης του Έργου, που αφορά στην κατασκευή του νοτίου τμήματος του Παραλιακού Δρόμου από τη συμβολή του με την οδό Δ. Χ"Παύλου μέχρι κυκλικό κόμβο Παλαιού Λιμανιού και ανακατασκευή της οδού Σιαφή μέχρι την είσοδο/έξοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού/Μαρίνα Λεμεσού.

Κατά το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών το υπό αναφορά τμήμα της οδού Σιάφη θα είναι κλειστό και θα εφαρμοσθούν και οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:

(i) Κλείσιμο του νότιου τμήματος του παραλιακού δρόμου από την οδό Δ. Χ”Παύλου μέχρι την οδό Σιάφη και εκτροπή της κυκλοφορίας στις βόρειες λωρίδες

(ii) Κλείσιμο της πλατείας «Συντάγματος».

(iii) Μετατροπή της οδού Αγίας Θέκλης σε δρόμο αμφίδρομης διακίνησης.

(ιv) Μετατροπή του τμήματος της οδού Σιάφη, από την είσοδο/έξοδο προς κυκλικό κόμβο παλαιού Λιμανιού/Μαρίνα Λεμεσού μέχρι την οδό Αγίας Θέκλης, σε δρόμο αμφίδρομης διακίνησης.

(v) Οι υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης του παραλιακού μετώπου (Αρχής Λιμένων - Μώλου) θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένονται να διαρκέσουν έναν μήνα για την οδό Σιάφη και τέσσερις μήνες για το υπόλοιπο τμήμα.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και ο Δήμος Λεμεσού απολογούνται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλούν το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίδεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των κατά τη διάρκεια τους επιπτώσεων στην κυκλοφορία.

___________

ΜΛ/ΣΧ

Επιστροφή στην αρχή