ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


06/10/2017 14:13
Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τα μαύρα μπερέ στους οπλίτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στην τελετή αποφοίτησης και απένειμε τα μαύρα μπερέ στους νέους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη», στον Κόρνο.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, αφού συνεχάρη τους νέους μαυροσκούφηδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, τούς κάλεσε να φορούν το μαύρο μπερέ με υπερηφάνεια και σεβασμό.

Από σήμερα, συνέχισε ο κ. Υπουργός, συγκαταλέγεστε στις πιο επίλεκτες και πλέον μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, στη σιδερένια γροθιά της Εθνικής Φρουράς, η οποία ενισχύεται μέσα από το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, που με συνέπεια υλοποιείται εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο και που μετατρέπει την Εθνική Φρουρά σε έναν σύγχρονο ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητές.

Στη συνέχεια, ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με τη νέα δομή δυνάμεων, την πρόσληψη και πλήρη ενσωμάτωση των συμβασιούχων οπλιτών, η Εθνική Φρουρά έχει αναβαθμιστεί, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Τόνισε ακόμη ότι η μείωση της θητείας δεν συνέβαλε μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού, αλλά οδήγησε σε δραστική μείωση της φυγοστρατίας, με αποτέλεσμα την αριθμητική ενίσχυση της Δύναμης αλλά και αναβάθμιση του ηθικού και του φρονήματος.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά άλλων αλλαγών, όπως τα διάφορα προγράμματα θετικών κινήτρων που προσφέρονται για την υγιή ενασχόληση και την παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου της θητείας και κάλεσε τους νέους μαυροσκούφηδες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στον χρόνο της θητείας, μαζί με τα εφόδια και τις αρετές που θα αποκτήσουν μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση, την πειθαρχία, το πνεύμα ομαδικότητας, την υπευθυνότητα και την αφοσίωση στο καθήκον.
------------------------------
ΜΛ/ΕΙ

Επιστροφή στην αρχή