ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


21/04/2017 12:16
Αντιπροσωπεία της Βουλής θα συμμετάσχει στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2017 της ΚΣΣΕ


Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου ως επικεφαλής, τον κ. Γιώργο Λουκαΐδη και την κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου αναχωρεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2017 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, η καταπολέμηση των ανισοτήτων ως μέτρο για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, και η προστασία των γυναικών προσφύγων από τη βία. Αναμένεται, εξάλλου, να συζητηθούν ως θέματα επικαιρότητας ή υπό την μορφή κατεπείγοντος οι πολιτικές προεκτάσεις του νέου Ισραηλινού Νόμου για τον εποικισμό, καθώς και η νέα Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ποινικοποίηση αδικημάτων που σχετίζονται με τη λεηλασία των πολιτιστικών αγαθών.

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο, τη Σύνοδο της ΚΣΣΕ θα προσφωνήσει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Τη Σύνοδο θα προσφωνήσουν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’. Εξάλλου, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Nils Muižnieks θα παρουσιάσει στην Ολομέλεια την Ετήσια Έκθεση του για το έτος 2016.

_______________
ΜΛ/ΕΓ

Επιστροφή στην αρχή