ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δελτία Τύπου


06/10/2017 8:42
Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 5ης Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τις 06:00 της 6ης Οκτωβρίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, δεκαεπτά πυρκαγιές, δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις .

Η ώρα 17:38 λήφθηκε κλήση για σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Ορεστιάδας, στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας «Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου» με δυο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά ήταν σε ανεπιτήρητο πλυντήριο ρούχων. Την πυρκαγιά κατέσβησε εν μέρη, γείτονας ο οποίος εισήλθε εντός του διαμερίσματος μέσω γειτονικού μπαλκονιού με τη χρήση πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος απουσίαζε και με την άφιξή της στο διαμέρισμα εισέπνευσε καπνούς. Της παρασχέθηκε από την ομάδα πυρόσβεσης οξυγόνο και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ασθενοφόρο που κλήθηκε στη σκηνή. Η είσοδος του διαμερίσματος παρέμεινε ανοικτή με αποτέλεσμα να εισπνεύσει καπνούς και μία έγκυος γυναίκα, η οποία κατοικούσε σε διπλανό διαμέρισμα. Επίσης εισέπνευσε καπνούς και μεταφέρθηκε από συγγενικό της πρόσωπο προληπτικά στο νοσοκομείο. Το διαμέρισμα υπέστη ζημιά κυρίως λόγω των καπνών που αναπτύχθηκαν. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στο πλυντήριο ρούχων.

Η ώρα 02:02 λήφθηκε κλήση για σε πυρκαγιά σε τρία οχήματα στην οδό Φώτη Πίττα, στον Αστρομερίτη. Τα οχήματα ήταν μάρκας Mitsubishi, Mazda 323 και Nissan Pulsar και ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο στην πιο πάνω οδό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δυο πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυρκαγιές αναπτύχθηκαν στον χώρο της μηχανής και στα τρία οχήματα και κατασβήστηκαν από γείτονες πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε επιθεώρηση. Η σκηνή φυλάσσεται από την Αστυνομία και θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.
_____________
ΜΛ

Επιστροφή στην αρχή