ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


06/10/2017 12:24
Αναφορά Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στο Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, στην Ολομέλεια


Προτού προχωρήσουμε στη νομοθετική εργασία, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Ο μήνας Οκτώβριος έχει ορισθεί παγκοσμίως ως Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να χαιρετίσω, εκ μέρους όλου του Σώματος, την πρόοδο που σημειώθηκε στον τομέα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στον τόπο μας, μετά την πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα.

Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη και τις ευχαριστίες της Βουλής των Αντιπροσώπων σε όλους όσοι εργάζονται για την ανακούφιση και θεραπεία των συνανθρώπων μας από τη νόσο αυτή, καθώς και τις ευχαριστίες μας στη Europa Donna Κύπρου για την καθοριστική συμβολή της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να χαιρετίσω την παρουσία των μελών της Europa Donna Κύπρου που βρίσκονται σήμερα μαζί μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ως νομοθετικό σώμα, επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην προσπάθεια για διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής ενάντια στην επάρατη νόσο.
____________
ΕΑ/ΕΓ

Επιστροφή στην αρχή