ΓΤΠ


ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΥπηρεσία Ειδήσεων και Διαχείρισης Ιστοτόπου

Η Υπηρεσία Ειδήσεων και Διαχείρισης Ιστοτόπου έχει την ευθύνη της προβολής στην Κύπρο του έργου της Κυβέρνησης, της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανεξάρτητων Θεσμών και Υπηρεσιών του κράτους και ημικρατικών και άλλων δημόσιων οργανισμών.


Η Υπηρεσία συγγράφει, επιμελείται και διοχετεύει ηλεκτρονικά προς όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο, καθώς επίσης στις διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας στο εξωτερικό και τις ξένες διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο, επίσημες ανακοινώσεις, ενημερωτικά δελτία, πληροφορίες και δραστηριότητες των πιο πάνω οργανισμών, και προωθεί στα ΜΜΕ δηλώσεις ξένων κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών ή ξένων πολιτικών προσωπικοτήτων που αφορούν την Κύπρο.


Μεγάλο μέρος των επίσημων ανακοινωθέντων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν διεθνές ενδιαφέρον, μεταφράζονται από τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας στα Αγγλικά, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓΤΠ και αποστέλλονται αμέσως στους ξένους ανταποκριτές και άλλους ενδιαφερόμενους στην Κύπρο.


Οι Λειτουργοί της Υπηρεσίας Ειδήσεων και Διαχείρισης Ιστοτόπου είναι επίσης επιφορτισμένοι με τα ακόλουθα καθήκοντα:


• καθημερινή επισκόπηση του ραδιοφωνικού προγράμματος του ΡΙΚ ‘Πρωινό Δρομολόγιο’,

• παρακολούθηση ειδησεογραφικών πρακτορείων (εγχώριων και ξένων) και ξένου (αγγλόφωνου) Τύπου, το απόγευμα και βράδυ,

• διαπιστεύσεις δημοσιογράφων για παρελάσεις και επισκέψεις ξένων αξιωματούχων στην Κύπρο.


Η Υπηρεσία έχει την ευθύνη ανάρτησης όλων των ανακοινωθέντων και της ροής των πληροφοριών στον επίσημο ιστότοπο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (www.pio.gov.cy). Επιπρόσθετα από την καθημερινή ροή ειδήσεων, στον ιστότοπο αναρτούνται φωτογραφίες από κυβερνητικές δραστηριότητες, το ημερολόγιο δραστηριοτήτων του Προέδρου, των Υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, το καθημερινό δελτίο επισκόπησης του τουρκοκυπριακού Τύπου στην αγγλική και εκδόσεις του ΓΤΠ. Καταχωρούνται επίσης κείμενα επικαιρότητας που ετοιμάζονται από τον Κλάδο, ενώ παράλληλα ενημερώνονται αναλόγως και υφιστάμενα κείμενα. Στον ιστότοπο υπάρχει επίσης τράπεζα πληροφοριών με έγγραφα διεθνών οργανισμών για το Κυπριακό και την Κύπρο γενικά, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.


Η Υπηρεσία εργάζεται καθημερινά μέχρι τις 21.30 καθώς και τα Σαββατοκύριακα, και, όποτε χρειάζεται, και στις δημόσιες αργίες. Οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη παρατείνει τις ώρες λειτουργίας της, οι οποίες είναι:

Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00 - 21:30,
Σάββατο: 08:30 - 14:15,
Κυριακή: 09:30 - 17:30.


Λειτουργοί Σύνδεσμοι στα Υπουργεία

Λειτουργοί της Υπηρεσίας Ειδήσεων και Διαχείρισης Ιστοτόπου είναι τοποθετημένοι ως Liaison στο Προεδρικό Μέγαρο και στα Υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Εξωτερικών (στο Κέντρο), Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γεωργίας, Συγκοινωνιών και Έργων, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για κάλυψη των δραστηριοτήτων και δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ενώ καλύπτονται και οι δηλώσεις και άλλες δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με Λειτουργό από το Κέντρο. Πέραν αυτών, οι Λειτουργοί Liaison:

• έχουν άμεση επαφή με εκπροσώπους των ΜΜΕ για άμεση προώθηση του έργου κάθε Υπουργείου και χειρίζονται θέματα επικοινωνίας και δημοσιότητας των Υπουργείων,

• εκδίδουν ανακοινωθέντα με δηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες των Υπουργών,

• συγγράφουν ή/και επιμελούνται ομιλίες των Υπουργών,

• οργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου των Υπουργών

• κάνουν επισκόπηση του έντυπου και ηλεκτρονικού ημερήσιου Τύπου για ενημέρωση των Υπουργών και του Κ.Ε.

• απαντούν σε δημοσιεύματα και ανυπόστατους ισχυρισμούς,

• διευθετούν συνεντεύξεις των Υπουργών σε εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, και

• ετοιμάζουν πληροφοριακό υλικό επί διαφόρων θεμάτων για τους Υπουργούς↵ Πίσω στη σελίδα Διάρθρωση    

Επιστροφή στην αρχή