ΑΡΧΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Αρχείο ΑνακοινωθέντωνΜια από τις μεθόδους ενημέρωσης του κυπριακού λαού για το κυβερνητικό έργο είναι και η έκδοση ανακοινωθέντων, τα οποία διανέμονται στον Τύπο και σε άλλους αποδέκτες (πρεσβείες, γραφεία Τύπου, πρακτορεία ειδήσεων κ.ά.).

Στα ανακοινωθέντα αυτά περιέχονται δηλώσεις Προέδρων της Δημοκρατίας, Υπουργών και ανώτατων κρατικών αξιωματούχων καθώς και όλες οι κυβερνητικές δραστηριότητες. Σ’ αυτά, ουσιαστικά, αντανακλάται η επίσημη πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τα ανακοινωθέντα αυτά, τα οποία στο παρελθόν δένονταν σε τόμους, αποτελούν σημαντική πηγή πληροφόρησης για τον καθένα, ιδιαίτερα όμως για τους ερευνητές, μελετητές και δημοσιογράφους. Έτσι δημιουργήθηκε το αρχείο ανακοινωθέντων το οποίο ξεκινά από το 1962.
 
Το αρχείο αυτό μπορεί να το επισκεφθεί ο κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αναζητήσει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ακολουθώντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ψηφιοποίησης των αρχείων του, αποφάσισε να ψηφιοποιήσει και το αρχείο ανακοινωθέντων το οποίο καταχώρησε στην ιστοσελίδα www.piopressreleases.com.cy.

Έτσι, το αρχείο καθίσταται προσβάσιμο από όλους χωρίς να απαιτείται πια επί τόπου επίσκεψη στο κτήριο του ΓΤΠ.
 

Επιστροφή στην αρχή