Κυπριακή Δημοκρατία    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


       ΕκτύπωσηΕκτύπωση       Κλείσιμο Κλείσιμο

Ενότητες

Η Πύλη έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο τέσσερις ενότητες επισκεπτών, οι οποίες επιλέγονται από το πάνω μέρος της κάθε σελίδας, ως εξής:


Ανάλογα με την κατηγορία που αντιπροσωπεύει ο επισκέπτης, γίνεται επιλογή της αντίστoιχης Ενότητας, καθώς οι πληροφορίες είναι τοποθετημένες με τρόπο που εξυπηρετούν πιο γρήγορα. Οι ίδιες πληροφορίες μπορεί να υπάρχουν σε περισσότερες από μια Ενότητες.


Ομάδες

Κάθε Ενότητα περιέχει Ομάδες με δέσμες από συνδέσεις, ιεραρχιμένες με λογική σειρά. Οι Ομάδες μπορεί να αποτελούν τα βήματα υλοποίησης μιας εργασίας ή να συγκεντρώνουν συνδέσεις που σχετίζονται με το ίδιο θέμα.

Οι Ομάδες εμφανίζονται δίπλα από ένα πράσινο τετραγώνο () και οδηγούν σε νέα σελίδα που περιέχει αποκλειστικά τις συνδέσεις που αφορούν την επιλεγμένη Ομάδα.


Συνδέσεις

Κάθε Ομάδα αποτελείται από Συνδέσεις, οι οποίες οδηγούν σε διάφορες κυβερνητικές ιστοσελίδες και αφορούν το θέμα του τίτλου που επιλέγηκε. Η Σύνδεση μπορεί να οδηγεί σε συγκεκριμένους τύπους ιστοσελίδων, όπως υποδεικνύονται με τα ακόλουθα σύμβολα:


Όλες οι Συνδέσεις ανοίγουν σε νέο παράθυρο.


Αναζήτηση

Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ζητάτε από τις Ομάδες και τις Συνδέσεις, μπορεί να γίνει απευθείας αναζήτηση χρησιμοποιώντας κάποιες βασικές λέξεις που χαρακτηρίζουν το αντικείμενο αναζήτησης. Το πεδίο αναζήτησης βρίσκεται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας και το βελάκι στα δεξιά ενεργοποιεί τη μηχανή αναζήτησης.


Χρήσιμες Συνδέσεις

Στη δεξιά πλευρά της σελίδας, υπάρχει ο χώρος με συγκεντωμένες συνδέσεις σε σημαντικά ή επίκαιρα στοιχεία πληροφόρισης.


Δημοσκόπηση

Επίσης στη δεξιά πλευρά της σελίδας, υπάρχει μια περιοδική δημοσκόπιση, την οποία απαντάτε ώστε να μας βοηθήσετε να δίνουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες μας.


Ο καιρός

Στη δεξιά πλευρά της σελίδας, υπάρχει μια σύνοψη της θερμοκρασίας στις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, όπως αυτή ενημερώνεται από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία κάθε ώρα. Το εικονίδο δίπλα στις θερμοκρασίες παρουσιάζει με γραφικό τρόπο τον καιρό στην πρωτεύουσα.